Κοινωνική ασφάλιση - Στόχος τους οι αυριανοί εργαζόμενοι

Ενναλάξ εδώ και χρόνια, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προωθούν βήμα βήμα την αποψίλωση του δικαιώματος στην δημόσια & δωρεάν, καθολική κοινωνική ασφάλιση και ειδικά την τελευταία 15ετία με τους νόμους Σιούφα (ΝΔ) και Ρέππα (ΠΑΣΟΚ) των οποίων αποτελούν συνέχεια τα σημερινά μέτρα.
Στοχος τους οι αυριανοί εργαζόμενοι , η νέα γενιά

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προωθεί:

  • την απώλεια μιας σειράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα από την ενοποίηση ταμείων
  • την αύξηση των ορίων ηλικίας σύμφωνα και με τα λόγια του «σοφού» Αναλυτή και την περίφημη «εθελοντική παράταση του εργάσιμου βίου».
  • την μείωση των συντάξεων –μελέτες τους κάνουν λόγο για 20% με 30%- μέσα από την ανατροπή του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του συστήματος και την μετατροπή του σε κεφαλαιοποιητικό σαν να πρόκειται για «ιδιωτική ασφάλιση».
  • κατάργηση / αποχαρακτηρισμό μιας σειράς Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων

Σχεδιάζουν ένα μέλλον εφιαλτικό, χειρότερο και από την κατάσταση που ήδη βιώνουμε όσοι εργαζόμαστε για να τα βγάλουμε πέρα στις σπουδές μας αλλά και από την οικονομική ασφυξία, την ανεργία και την ακρίβεια που βιώνουμε στα σπίτια μας και τις οικογένειές μας! Σκοπός τους είναι να μην είναι τίποτα εξασφαλισμένο και για κανέναν, να ρυθμίζει η «αγορά» και η εργοδοσία με γνώμονα τα κέρδη της το αν θα δουλεύουμε, πόσες ώρες, σε τι καθεστώς και μέχρι πότε! Όπως ακριβώς μετά το 1993 τίποτα δεν ήταν ίδιο σε σχέση μετά το 1993 πρίν το νόμο Σιούφα έτσι και τώρα θέλουν η γενιά που θα ακολουθήσει αυτές τις αλλαγές να ξεχάσει, να θάψει ακόμα και τα τελευταία απομεινάρια των δικαιωμάτων της και της κοινωνικής ασφάλισης!

Για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους –όχι τυχαία- επιτίθενται και στις σπουδές μας, στο δικαίωμά μας στη μόρφωση. Μας θέλουν φθηνούς, ευέλικτους απόφοιτους, εύκολους στην εκμετάλλευση, την ανασφάλιστη εργασία, την αβεβαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: