Ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για τα απαράδεκτα και εκφυλιστικά γεγονότα στις εκλογές του συλλόγου ΣΤΕΦ ΤΕΙ Λάρισας


Η ΠΚΣ καταγγέλλει στους σπουδαστές και τους εργαζόμενους της Λάρισας τα απαράδεκτα και εκφυλιστικά γεγονότα που συνέβησαν κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από την εφορευτική επιτροπή το βράδυ των εκλογών.
Στο σύλλογο της ΣΤΕΦ ψήφισαν 1312 σπουδαστές. Στις 1.00π.μ και ενώ καταμετρούνταν το ψηφοδέλτιο με το νούμερο 820, ξέσπασαν ξαφνικά και αδικαιολόγητα στημένες και προβοκατόρικες για την εκλογική διαδικασία συμπλοκές μεταξύ μελών των παρατάξεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ. Το αποτέλεσμα ήταν η πλήρης καταστροφή όλου του εκλογικού υλικού (ψηφοδέλτια, καταστάσεις, πίνακας καταμέτρησης) ενώ σημειώθηκε επίθεση και στην κάλπη, η οποία βρέθηκε ξεσφράγιστη μετά το τέλος των επεισοδίων. Από τότε και ύστερα διακόπηκε οριστικά κάθε διαδικασία καταμέτρησης.
Καταγγέλλουμε την ΠΑΣΠ ως πρωτεργάτη των απαράδεκτων επεισοδίων που τίναξαν τις εκλογές στον αέρα. Έχουν σοβαρή ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη και πρέπει να την αναλάβουν απέναντι στο σύλλογό τους και τους σπουδαστές. Την ίδια ευθύνη φέρει και η παράταξη της ΔΑΠ που συμμετείχε ενεργά στα επεισόδια, δυναμίτισε το κλίμα και συνέβαλε καθοριστικά στην διακοπή της διαδικασίας.
Η λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων είναι δημοκρατική κατάκτηση του λαικού κινήματος της χώρας μας για την οποία χύθηκε αίμα όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Δεν μπορεί να εκφυλίζεται με αυτόν τον τρόπο ούτε να γίνεται αντικείμενο παζαριών με βάση την βία και την νοθεία. Τα γεγονότα αυτά είναι έκφραση των γενικότερων φαινομένων εκφυλισμού στο φοιτητικό κίνημα για τα οποία ακέραια ευθύνη έχουν οι παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ και τα κόμματα, τα οποία εκπροσωπούν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Μετά από αυτά τα γεγονότα και αφού εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα που προβλέπεται από τον κανονισμό διεξαγωγής των εκλογών στο καταστατικό της ΕΣΕΕ, η Πανσπουδαστική αποχώρησε από την υποτιθέμενη «διαδικασία». Δεν μπορούμε πλέον, όπως δεν μπορεί και ο κάθε σπουδαστής, πολιτικά αλλά ακόμη και πρακτικά να αναγνωρίσουμε κανένα εκλογικό αποτέλεσμα στο σύλλογο της ΣΤΕΦ. Το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα μετά την καταστροφή του εκλογικού υλικού μόνο αποτέλεσμα βίας, αναμπουμπούλας και νοθείας θα μπορούσε να είναι.
Καλούμε άμεσα σε Γενική Συνέλευση του συλλόγου της ΣΤΕΦ για να αποφασιστεί η ημερομηνία νέων εκλογών. Οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές γίνονται ανοιχτά και μπροστά στα μάτια όλων των σπουδαστών και του λαού. Δεν μπορεί να γίνονται πεδίο μάχης για να λύνουν τις υποτιθέμενες διαφορές τους οι υπηρέτες του δικομματισμού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to problima einai oti etsi blepoun to kinima oi paratakseis aytes. Ws PKS prepei na kanetai kati gia na anebei h simmetoxi stis diadikasies na allaksei sinolika to klima me agwnes GS etc..

Ανώνυμος είπε...

diabazontas ola ta parapano kai zontas sas kathimerina sto tei to mono poy exv na pv einai to exete poly kales apopseis apla exete mini ligo piso.epiteloys katalabete oti den eiste oi monoi agvnistes se aythn tin xora os kke kai eidikotera mesa sto xoro tou tei os pks.kai epitelous stamathste na ta bazete mono me thn pasp.bebea kai feri efthini tvn episodion apla prepei kapoia stigmi kai h dap na katalabei oti to tei den tis aniki.to TEI eimai O L O N mas