ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ.

Τα μέτρα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης είναι εντολή των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών. Ο ίδιος ο εργαζόμενος να αναλάβει το βάρος της προστασίας του και της οικογένειάς του στη λογική της «ατομικής ευθύνης». Να απαλλαγεί η εργοδοσία και το κράτος. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το «κόστος» της ασφάλισης γιατί έτσι αντιμετωπίζουν τους ίδιους τους εργαζόμενους, σαν κόστος.

Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Τα έδωσαν χάρισμα στους βιομηχάνους για την «ανάπτυξη». Τα έπαιξαν και συνεχίζουν, με τους νόμους τους, να τα παίζουν στο χρηματιστήριο.

Τα μέτρα δεν έρχονται από παρθενογένεση! Είναι συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, των νόμων που έφερε και υλοποιεί η τωρινή κυβέρνηση. Είναι οδηγίες της Ε.Ε., η προώθηση της «ανταγωνιστικότητας» και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Όσοι λένε ότι δεν αφορά εμάς τους φοιτητές, όσοι υποβαθμίζουν το ασφαλιστικό σε μια υπόθεση για «κάποια» ταμεία που συγχωνεύονται, κρύβουν την ουσία των μέτρων. Δίνουν πάτημα στη συνολική επίθεση στα δικαιώματα, ιδίως εμάς, των νέων. Βάζουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

Η νέα αυτή επίθεση περιλαμβάνει: τον περιορισμό του δικαιώματός μας να έχουμε γιατρό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού αυξάνει τα απαραίτητα ένσημα από 50 σε 100, μας σπρώχνει στην ιδιωτική ασφάλιση, δηλαδή το μισθό των 500-700€ να τον «αδειάζουμε» στις ασφαλιστικές, μας κόβει το δικαίωμα στη σύνταξη, στην προστασία, σε άντρες και ιδίως στις γυναίκες. Πάει μαζί με την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, με τη μερική απασχόληση, τις ατομικές συμβάσεις, την απελευθέρωση του ορίου απολύσεων, τη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε γκέτο!

Καταδικάζουμε το ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας και του αγώνα των εργαζομένων από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Οι ηγεσίες τους έχουν σαν βάση «διεκδίκησης» το νόμο Ρέππα του ΠΑΣΟΚ, αυτόν που προωθεί η ίδια η κυβέρνηση! Υπονομεύουν την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα! Έχουν υπογράψει την «αύξηση» που οδήγησε να παίρνουμε μισθό 657€ μικτά. Την ίδια περίοδο διαπραγματεύονται και έχουν «αιτήματα» τις αξιώσεις των βιομηχάνων: την απελευθέρωση απολύσεων, την αύξηση της μερικής απασχόλησης, την απελευθέρωση του ωραρίου και τη μηδενική αύξηση των μισθών. Δεν θα γίνουμε ακροατήριο στις ξεπουλημένες ηγεσίες, την ίδια ώρα, μάλιστα που τους φτύνουν οι ίδιοι οι εργάτες. Καλούμε σε ενότητα στη βάση των σημερινών μας αναγκών και όχι στη βάση των απαιτήσεων των επιχειρηματιών!

Την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση, με χείρα βοήθειας το ΠΑΣΟΚ και τους νόμους του, προχωράει στο νέο νομοθέτημα λαιμητόμο για τα δικαιώματά μας, προωθεί και την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στα ιδρύματα.

Προωθεί την αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών για να ταιριάζουν περισσότερο στο επιχειρηματικοποιημένο πανεπιστήμιο και στα τριετή προγράμματα των ΙΕΚ, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων και την ένταση των ταξικών φραγμών, την ισοτίμηση – υποβάθμιση με τα ΚΕΣ και τα ψευτοκολλέγια, τους αντιδραστικούς εσωτερικούς κανονισμούς και τα 4ετή επιχειρησιακά προγράμματα που είναι υλοποίηση του νόμου πλαίσιο – έκτρωμα. Ήδη στο πανεπιστήμιο Πειραιά, ψηφίστηκε ο εσωτερικός κανονισμός και ο πυρήνας του νόμου πλαίσιο.

Οι εξελίξεις αυτές (κοινοτική οδηγία, νόμος έκτρωμα, εσωτερικοί κανονισμοί, 4ετή επιχειρησιακά κτλ) στοχεύουν:

- στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, την λειτουργία των ΑΕΙ με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια,

- στην ένταση των ταξικών φραγμών, στον πλήρη έλεγχό τους από το κεφάλαιο,

- στη μορφωτική υποβάθμιση, στην απαξίωση σπουδών και πτυχίων

- στην αποσύνδεση πτυχίου επαγγέλματος, στο χτύπημα του δικαιώματος στην εργασία

Στόχος τους οι σπουδές μας, το δικαίωμα στην δουλειά, η ίδια μας η ζωή!

Ο στόχος είναι κοινός: η υποταγή των πανεπιστημίων, των φοιτητών, του διδακτικού προσωπικού, των εγκαταστάσεων στην ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματιών. Τα μέτρα τώρα στα ιδρύματα πηγαίνουν χέρι – χέρι με την αντιασφαλιστική επίθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΓΣΕΕ κι εδώ «πρωτοστατεί» στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας. Ιδρύει το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο με τις ευλογίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και αρχίζει να χρηματοδοτεί σαν ιδιώτης αρκετά μεταπτυχιακά!

Απέναντι στην κατάσταση αυτή απαιτείται ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ!

Με τους εργαζόμενους και όλο το λαό να χτυπήσει συναγερμός σε όλη την Ελλάδα!

Στις σημερινές συνθήκες, με την ανάπτυξη και εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, με την αύξηση του πλούτου που παράγεται, δεν θα κάνουμε πίσω από τις ανάγκες μας. Δεν θα πατήσουμε τη μπανανόφλουδα της συναίνεσης, του δήθεν του εφικτού και ρεαλιστικού, που κρύβουν από πίσω τους το συμβιβασμό και την υποταγή.

Απαιτούμε:

  • Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
  • Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των Ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία. Επιστροφή των κλεμμένων, καταβολή του συνόλου του ποσού που οφείλουν.
  • Κατάργηση των αντασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κατάργηση των νόμων Σιούφα – Ρέππα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάριο ασθενείας σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρη – Σταθερή Εργασία στο αντικείμενο των σπουδών μας. 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο
  • Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις
  • Βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη 1400€.

· ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 36/05 – Να μην εκδοθεί κανένα προεδρικό διάταγμα που θα τη θέτει σε εφαρμογή. Να καταργηθούν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΕΙ -ΚΕΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.

· ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ! Καμιά υλοποίηση-μπλοκάρισμα της εφαρμογής του σε κάθε τμήμα-σχολή-ίδρυμα.

· ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

· ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ–ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ.

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ Η΄ ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΕΙ & ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΨΕΥΤΟ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.

· Να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

· Να μην εφαρμοστούν οι κατευθύνσεις της Μπολόνια.

· ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ, ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.

· ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ για όλους. ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ, ΒΙΒΛΙΑ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ!

· Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Έξω οι εταιρείες απ’τις σχολές!

· ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ. Μεταπτυχιακά ενός κύκλου που θα οδηγούν σε διδακτορικό. Όλη η απαραίτητη γνώση στο πτυχίο!

Καλούμε σε :

  • Συμμετοχή στην απεργία την 19/3 και στη συγκέντρωση των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στην πλατεία Εβραίων στις 10:00.
  • Συμμετοχή στην περιφρούρηση της απεργίας με τα ταξικά σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: