ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ.


Όλοι εμείς που βιώνουμε τις συνέπειες της επίθεσης στα μορφωτικά και εργασικά μας δικαιώματα
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης, απαιτούμε να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 36/05 που εξισώνει τα ΤΕΙ με τα ΚΕΣ, να μην καταργηθεί άμεσα έμμεσα το άρθρο 16. Να καταργηθεί ο νόμος πλαίσιο, η επιχειρησιακή λειτουργία των ΑΕΙ και ΤΕΙ, και όλι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζουν τις εντολές της ΕΕ και τις οδηγίες των βιομηχάνων.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ τα ΙΕΚ, τα ΚΕΣ και τα ψευτοκολλέγια με την υποβάθμιση των σπουδών σε εφήμερη κατάρτιση, με την μετατροπή των πτυχίων μας σε κουρελόχαρτα – πιστοποιητικά δεξιοτήτων. Δεν ανεχόμαστε τα ανύπαρκτα βιβλία και τις κακογραμμένες σημειώσεις, τις τρομακτικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και καθηγητές, το τεράστιο κόστος σπουδών σε αναλώσιμα σίτιση στέγαση που έχει ως αποτέλεσμα πάνω από το 50% από μας να αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε για να σπουδάσουμε. Δεν ανεχόμαστε την πολτική που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση, που χτυπά το μέλλον μας, το μέλλον της νέας γενιάς!
ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ με το καθεστώς τρομοκρατίας, συναλλαγών, ρουσφετιών και διαφθοράς συνειδήσεων που φέρνουν στα ΤΕΙ η πολιτική που τα αναγκάζει να δουλεύουν σαν επιχειρήσεις , αλλά και τις παρατάξεις ΔΑΠ – ΠΑΣΠ που μας θέλουν άβουλους και με σκυμμένο το κεφάλι για να δεχόμαστε παθητικά τη μοίρα μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ δωρεάν σπουδές και ολοκληρωμένη γνώση του αντικειμένου μας και πλήρη επάρκεια για την άσκηση του επαγγέλματος μας, σταθερή δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο μας. Να δυναμώσουμε την πάλη μας για να ξεκαθαριστεί ο ρόλος των ΤΕΙ, ενάντια στην ψευτοανωτατοποίηση, με ένταξη των ΤΕΙ ανάλογα με τις κοινωνικές ανάγκες είτε σε μία πραγματικά Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση είτε σε ένα σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που θα παρέχει υψηλού επιπέδου επαγγελματική ειδίκευση, όλα αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
ΘΕΛΟΥΜΕ ισχυρό και διεκδικητικό σπουδαστικό κίνημα με συλλόγους ζωντανούς και μαζικούς!! Όλοι οι σπουδαστές να συμμετέχουν, να ενημερώνονται και να μπορούν να αποφασίζουν συλλογικά για το παρόν και το μέλλον τους, στις Γενικές Συνελεύσεις μας! Με όργανα και εκπροσώπους που θα μπαίνουν μπροστά στην πάλη για τα συμφέροντα μας και όχι μεσάζοντες και χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής! Ξέρουμε καλά ότι η δύναμη μας είναι στην κοινή δράση με τους εργαζόμενους, με όλο τον λαό, ενάντια στον κοινό εχθρό, την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη με όποια μάσκα και αν φορά, για να ανοίξει ο δρόμος σε μια πολιτική και οικονομία που θα υπηρετεί ολόπλευρα τις ανάγκες για μόρφωση, δουλιά, ζωή με δικαιώματα!
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να ανατραπεί ο συσχετισμός! Να αποδυναμωθούν ΔΑΠ – ΠΑΣΠ!
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ισχυρή Πανσπουδαστική!!!
Γιατί είναι πόλος αντίστασης και επίθεσης, η παράταξη που παλεύει για τα δικαιώματα και συμφέροντα των φοιτητών και μάχεται για την οργάνωση του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης
Για όλους τους παραπάνω λόγους:
Συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας παλεύουμε για την ενίσχυση της και καλούμε όλους τους σπουδαστές να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: