Θέατρο: «Έγκλημα και τιμωρία»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ΕσωΘέατρομεταφέρει στο σανίδι το πασίγνωστο κλασικό μυθιστόρημα «Έγκλημα και Τιμωρία» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι. Ο συγγραφέας με ματιά διεισδυτική και πένα πυρφόρα,ορθοτομεί ψυχικά τους ανθρώπους της εποχής του· ανθρώπους ικανούς για το καλύτερο μα... και για το χειρότερο.
Αγία Πετρούπολη, σωτήριον έτος 1866. Ένα διπλό φονικό διαπράττεται. Θύματα: μια γριάτοκογλύφος και η ανυπεράσπιστη αδερφή της. Δράστης: ο Ρασκόλνικωφ, ένας πρώηνφοιτητής, που διακατέχεται από την ιδεοληψία ότι είναι «υπεράνθρωπος» και ότι δικαιούταινα εγκληματήσει για το καλό της ανθρωπότητας… Η δράση φέρνει αντίδραση και τοέγκλημα επισύρει τιμωρία. Ποια θα είναι τιμωρία του; Από πού θα προέλθει; Απότο νόμο, με εκφραστή τον ανακριτήΠορφύρη που υποπτεύεται τον ένοχοεξαρχής και τον κυκλώνει με δεξιοτεχνία ήρεμου γηραιού αιλουροειδούς;… ή από τησυνείδησή του, που θα τον καταβάλει όψιμα, μετά τη συνάντησή του με την πόρνηΣόνια, μια αγία αμαρτωλή; Η ομολογία του δράστη θα είναι αυτόβουλη· το αίτηματου παντεπόπτη οφθαλμού για δικαιοσύνη εκπληρώνεται κι επέρχεται ηκάθαρση.

Η διασκευή είναι του Τάσου Προύσαλη. Tη σκηνοθεσία καιτους φωτισμούς υπογράφει ο Γιάννης Καλατζόπουλοςενώ το σκηνικό και τα κοστούμια εποχής έχει σχεδιάσει ο Κοσμάς Πανωρίδης. Τη μουσική επιμελήθηκε η Ναταλία Τζήμα. Οι ΤάσοςΠρούσαλης, Μανώλης Δραγάτσης, Σταυρούλα Ντέμκα και Μαρία Κωνσταντινίδουενσαρκώνουν επτά διαφορετικούς ρόλους επί σκηνής.

Οι παραστάσεις ξεκινούν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και θα παίζονταικάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9.30μμ καικάθε Κυριακή στις 8.30μμ. Τιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ και φοιτητικό12 ευρώ.

ΕσωΘέατρο, Ακταίου 3 Θησείο, πλησίον ηλεκτρικού. Τηλ. κρατήσεων210-3410224

Δεν υπάρχουν σχόλια: