18.10: Ήταν μόνο η αρχή

Την ώρα που η Πανσπουδαστική Κ.Σ. έδινε όλες τις δυνάμεις τις, συμβάλλοντας έτσι, στην επιτυχία της πρώτης μεγάλης κινητοποίησης για φέτος, την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λυσσαλέα προσπάθεια να αναστείλει τους αγώνες μας καταφεύγοντας είτε σε ελιγμούς είτε σε απειλές (βλέπε δηλώσεις Στυλιανίδη στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ) αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά περίτρανα ο ρόλος κάθε δύνάμης που δρα στο φοιτητικό κίνημα:

Η ΔΑΠ, γνωστή και ως παράταξη των διδάκτρων, των δανείων και των ψευτοκολεγίων, όχι μόνο συμφωνεί με το νόμο αλλά δίνει μάχη για την εφαρμογή του στα πανεπιστήμια. Συνεχίζει την αντιφοιτητική δράση της, βρίσκεται απέναντι από τους φοιτητές, τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους. Ως απάντηση στην εξίσωσή μας με το κάθε «BCA College» προτείνει ... την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (π.χ. Βιολογικό Αθήνας). Στελέχη της στους Πολιτικούς Μηχανικούς Αθήνας, όταν καλούνται να υπογράψουν για δωρεάν παροχή υπολογιστών από τη σχολή στους φοιτητές, προκλητικά δηλώνουν: «Δεν μας ενδιαφέρει πόσο πληρώνουν οι γονείς μας για τις σπουδές μας».

Σε δεκάδες σχολές αρνήθηκε τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων λες και οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι τσιφλίκι τους με μόνο στόχο να κρατήσει τους φοιτητές φιμωμένους να πνίξει τη γνώμη και τη φωνή τους. Ιδιαίτερος στόχος είναι οι πρωτοετείς συνάδελφοί μας ώστε να μη μάθουν ποτέ ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Λασπολογεί και συκοφαντεί τους μεγαλειώδεις αγώνες των φοιτητών. Βρίσκεται άλλωστε σε διατεταγμένη υπηρεσία από την κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Στυλιανίδης, ο νέος υπουργός παιδείας, της έδωσε για άλλη μια φορά τα εύσημα: Επικαλείται τα ποσοστά της ΔΑΠ για να επιτεθεί και να μιλήσει για «συναίνεση» των φοιτητών στο νόμο – έκτρωμα (Σάββατο, 20/10/2007). Γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι κανένας φοιτητής που χτυπιέται από την πολιτική αυτή δεν έχει θέση στη ΔΑΠ!

Η ΠΑΣΠ, (όταν βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με κάτι εκτός των καρεκλομαχιών Γιωργάκη – Βενιζέλου για το ποιος θα υλοποιήσει καλύτερα την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ) είτε συμπλέει πλήρως με τη ΔΑΠ (σε μία σειρά Συλλόγων, μαζί με τη ΔΑΠ, δεν δέχεται τη διεξαγωγή ΓΣ ενώ στη ΣΤΕΦ Λάρισας προτείνει ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 18/10 και ταυτόχρονα δεν στηρίζει την απόφαση της ΓΣ για συμμετοχή στη πορεία, είτε υπονομεύει τον αγώνα περιφρονώντας τις αποφάσεις των φοιτητών ακόμα και εκεί που πλειοψήφησε (π.χ Οικονομικό Νομικής όπου υπήρχε απόφαση για το Συλλαλητήριο). Δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να αποστασιοποιηθεί ουσιαστικά από την πολιτική αυτή γιατί το πανεπιστήμιο που μας προτείνει είναι φτιαγμένο από την ίδια σαβούρα με το πανεπιστήμιο της ΔΑΠ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ.

ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!

Το επόμενο διάστημα η Πανσπουδαστική θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για να συμβάλει στην ανάπτυξη αγωνιστικών διεργασιών στους Συλλόγους έτσι ώστε οι φοιτητές μαζί με το λαό να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του νέου νόμου – πλαίσιο, την εξίσωση ΑΕΙ – ΚΕΣ, την κατάργηση του άρθρου 16. Δεν πατάμε τις μπανανόφλουδες της κυβέρνησης περί «παγώματος του νόμου».
Συνεχίζουμε τον αγώνα! Οργανώνουμε μαζικά την πάλη μας με Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε σύλλογο! Με συνελεύσεις στα έτη και τα τμήματα! Προωθούμε πιο αποφασιστικά τον συντονισμό και την κοινή δράση με εργατικά σωματεία – μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικούς!

Την 1η Νοεμβρίου κατεβαίνουμε για ακόμα μια φορά στο δρόμο για
ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ –ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εμείς στην Καρδίτσα που είμαστε παράρτημα της Λάρισας, δυστυχώς μετά α΄πό τις αγωνιστικές αποφάσεις της περασμένης χρονιάς, αντιμετωπίζουμε φέτος το γνωστό πρόβλημα της τρομοκράτησης, ότι αν γίνουν π.χ. καταλήψεις και πορείες θα χαθούν μαθήματα, συν τις γνωστές μαλακίες των ΔΑΠΙΤΟΠΑΣΠΙΤΩΝ ότι δεν υπάρχει τώρα λόγος για συνελεύσεις κι ότι θα πρέπει να περιμένουμε.εν τω μεταξύ ήδη μέσα στις συνελεύσεις τμημάτων συζητάτε το θέμα της εφαρμογής του νόμου και κυρίως στο τμήμα σχεδιασμού επίπλου που έχει και το μεγαλύτερο άνοιγμα στις επιχειρήσεις με τον οποίο βέβαια συμφωνούν όλοι εκτός από την ΠΚΣ.για τοσυλλαλητήριο ΄της 1ης νοέμβρη ούτε να ακούσουν δν θέλουν καιεννοείτε πως δεν θα περιμένουμε αυτούς για να γίνει κάτι. με την ΠΚΣ λοιπόν στο δρόμο του αγώνα!!